FAQ
Får jag en permamnent garageplats som jag hyr?

Ja, garagekoll förmedlar långtidsplatser. Oftast hyrs platserna tills vidare med 1-3 månaders uppsägning.

Finns det möjlighet att få lite mer detaljer kring garagen?

Garagekoll lägger löpande upp ny information om garage över hela Sverige. Målet är att så mycket information som möjligt ska finnas tillgänglig om garage runt om i Sverige.

Går det att hyra plats bara ett par månader?

De flesta garageplatser hyrs antingen ut permanent tills vidare eller som korttidsplats med betalning på plats med betalkort eller kontanter. Det går att hyra garageplats bara ett par månader, men då måste man tänka på att viss uppsägningstid kan råda.

Glömt bort lösenord?

Om du glömt bort ditt lösenord så kan du återställa det här. Det du behöver göra är att skriva in din e-post adress så skickar vi anvisningar till dig på hur du återställer det.

Hur länge får jag hyra garageplatsen?

Hyrestiden regleras mellan hyresvärd och hyresgäst. Men inte sällan hyrs garageplatser ut tills vidare med 1-3 månaders uppsägning (det vill säga ingen på förhand angiven avtalstid). Hyreslagens regler tillämpas på avtalsförhållandet.

Hur länge kommer jag att få vänta innan jag får ett erbjudande om en ledig garageplats?

Det varierar kraftigt mellan olika orter och beroende på årstid. I mindre tätbebyggda områden kan man erbjudande om plats inom ett par dagar. I mer tätbebyggda områden som Stockholm är omsättningshastigheten av garageplatser ca 10%. Det vill säga endast 10% av alla garageplatser byter hyresgäst under ett år. I fall då efterfrågan är större än utbudet tenderar hyresnivån att stiga.

Kommer jag garanterat att få en garageplats?

Du kan garanterat få en garageplats inom ett par veckor. Dock blir de lite dyrare garageplatserna oftare lediga varför det kan dröja väldigt lång tid om man efterfrågar en garageplats inom ett specifikt område och har en begränsad budget.

Krävs det ett garageavtal när man hyr garageplats?

Hyresavtal avseende hyra av garageplats (Garageavtal) måste inte vara skriftliga för att gälla. Även muntliga Garageavtal gäller. Ett skriftligt avtal skall dock upprättas om hyresgästen eller hyresvärden begär det. Vänligen kontakta oss så skickar vi dig en mall på garageavtal som är framtaget och granskat av vår jurist.

Måste jag skapa ett konto?

Nej, du kan alltid söka efter garage i närheten av en angiven adress. Dock kan du inte intresseanmäla dig för garage, se utförligare information om garagen respektive få mer prisstatistik om du inte skapar ett eget konto.

Vad kostar det att hyra garageplats?

Priserna varierar beroende på stad, område, årstid och hur stor efterfrågan är just för tillfället. Det brukar dock oftast röra sig runt 500-3000 kronor per månad.

Var finns det MC-plats och vad kostar dem?

De flesta garage har ett fåtal platser speciellt avsedda för MC. Priset för en MC-plats brukar vara ca en tredjedel av priset för en bilplats. Allt från 250 - 1.000 kronor per månad.

Vi har en garageplats i vår bostadsrättsförening som vi vill hyra ut, hur gör vi då?

Garagekoll kan hjälpa er med att hyra ut er garageplats. Gå till fliken “Hyr ut din garageplats” så hittar ni mer information om hur ni snabbt och enkelt kan hitta en hyresgäst till er garageplats.